Bugün, 14 Aralık 2017 Perşembe

Get the Flash Player to see this player.

İZNİK TSO
İZNİK'İ TANIYALIM
E-BÜLTEN

    
ANKET
Odamızın çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
DÖVİZ KURLARI
DövizAlışSatış
  Amerikan Doları 0.0000 0.0000
  Euro 0.0000 0.0000
  İngiliz Sterlini 0.0000 0.0000
  İsveç Kronu 0.0000 0.0000
  İsviçre Frangı 0.0000 0.0000
  Japon Yeni 0.0000 0.0000
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Şu an................. 3
Bugün.................841
Toplam.................1579278
BELGE HİZMETLERİ
Ekspertiz Raporu

Ekspertiz raporu tanımı ve zorunlu kılan mevzuat hangileridir?
5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Kanunu' nun 5. maddesi ve bu kanuna göre çıkartılan Oda Muamelat Yönetmeliğinin 41. maddesinde tanımlanan kapasite raporu düzenlenemeyecek gıda maddesi üreten işyeri statüsünde olan yerlere 5174 sayılı kanunun 26 ve Oda Muamelat Yönetmeliği' nin 27. maddesi uyarınca Odamız tarafından Ekspertiz Raporu düzenlenmekte ve onaylanmaktadır.


Ekspertiz raporu hangi alanlarda kullanılır?
Ekspertiz Raporu ile İşletmeler, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı' ndan Gıda Sicil Belgesi ve bağlı bulunduğu İlçe Belediye Başkanlıkları' ndan Üretim İzni Belgesi' ni temin edebilirler.


Ekspertiz raporu tanzim edilen sektörler hangileridir?
Gıda maddelerinin tezgah, makine gibi muharrik kuvvet kullanmayan, seri halde veya standart üretim yapmayıp elle üretim yapan ve ürünlerini doğrudan tüketiciye satan işyerlerinden,
. Odunlu taş fırınlar,
. Elle paketleme, mekanik ve yarı otomatik dolum yapanlar (meyve,sebze, yumurta paketleme-shrinkleme, yağ, bal dolumu v.b.)
. Elle kırmızı/beyaz et parçalama, ayıklama, kıyma, köfte v.b. hazırlama,
. Kasaplar,
. Soğuk depolama (muhafaza) işleri (şoklama ve dondurulma işlemi hariç)
. Şekerciler, lokumcular, pişmaniyeciler,
. Dondurmacılar,
. Yufka, kadayıfçılar,
. Simitçiler,
. Börekçiler,
. Mantı, erişte, katmerciler,
. Pastaneler,
. Kuruyemişçiler,
. Turşucular, salamura yapanlar (zeytin salamuraları dahil),
. Marketlerdeki her türlü reyonlar (unlu mamuller, müşteri talebine göre et hazırlanan reyonlar v.b.),
. Hayvan yetiştiriciliği, (hayvan üretme çiftlikleri, kültür balıkçılığı, arıcılık v.b.),
. Her türlü tarımsal ürün bitki, meyve, sebze yetiştiriciliği (seralar, tohum, fide, mantar, kompost, çiçek v.b.),
. Bitki, sebze ve meyvelerin tabii halde kurutulması,
. Yumurta, civciv üretimi,
. Süt toplama tesisleri,
. Otel, motel, lokanta, dönerci, pideci, pizzacı, hamburgerci, köfteciler,
. Elle kesim yapılan mezbahalara

Kapasite raporu düzenlenemez. Bu konularda üretim yapan işletmelere Ekspertiz Raporu düzenlenmektedir.


Ekspertiz raporu hazırlanma süreci nasıldır?
Ekspertiz Raporunu düzenleyecek olan Eksper, Odamız tarafından belirlenmiş olan ve üretim konusuyla ilgili mühendistir. İmalatta bulunan adrese giderek yaptığı kontroller ile, istihdam ettiği işçi sayısına karşılık gelen yıllık üretim miktarını belirleyen İşletmenin üretimine ait özet bir tablo niteliği taşıyan Ekspertiz Raporunu hazırlar. Tek nüshadan ibaret olup, aslı daima Oda' da muhafaza edilir.
iznik_itso İznik Ticaret ve Sanayi Odası Resmi İnternet Sitesi
Belediye İşhanı, Kat-3 İznik / Bursa
iletisim@izniktso.tobb.org.tr