bilgi@izniktso.org.tr - info@izniktso.org.tr

Buradasınız: Anasayfa / Odamızdan Haberler
4 Kasım 2020, Çarşamba
MİKRO İŞLETMELER DESTEK PAKETİ
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan KOBİ'lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi hayata geçirilmiştir.
MİKRO İŞLETMELER DESTEK PAKETİ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre KOBİ'lere yönelik

100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi hayata geçirilmiştir.

Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ’lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere, temel maliyetlerinin karşılanması, böylelikle finansman ihtiyaçlarının giderilmesiyle beraber nakit desteği sağlanarak tedarikçileri  ile aralarındaki nakit akışının  korunması hedeflenmiştir.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL'ye kadar olan firmalar yararlanabilecektir.

1 milyon TL'nin altnda ciroya ulaşan işletmelere  50 bin TL'ye kadar limit açılan kredide,

1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacaktır.

Bu amaçla firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10'u nakit  olarak serbest kullanıma bırakılacak, en az yüzde 90'lık kısmı ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-

EFT ve  kurumsal kart üzerinden ödenecektir.

Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi'nin yanı sıra firmalar, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu(TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden Nakit işletme Kredisi kullanabilecektir.

Tüm Üyelerimize duyurulur.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.

Odamız hakkında bilgi almak için