bilgi@izniktso.org.tr - info@izniktso.org.tr

BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
7326 Sayılı Yapılandırma Başvuruları Başladı..
Buradasınız: Anasayfa / Odamızdan Haberler
21 Haziran 2021, Pazartesi
7326 Sayılı Yapılandırma Başvuruları Başladı..
7326 Sayılı Yapılandırma Başvuruları Başladı..

7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 09.06.2021 tarihli Resmi gazetede yayımlanmıştır.

Kanun içeriğine ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır:

1-Kanun'un 10 uncu maddesinin 4 inci fıkrası uyarınca 30/4/2021 tarihi itibarıyla ödenmesi gerektiği hâlde bu Kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan;

 

  1. a) Üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti borç asılları,

 

  1. b) Oda ve borsaların Birliğimize olan aidat borçları asılları,

 

yapılandırmaya tabi tutulacaktır.Üyelerin oda ve borsalara olan 2020 yılı ve öncesi dönemlere ait aidat ödemeleri yapılandırma kapsamında olacaktır.

2-Yapılandırma kapsamındaki borç asıllarının tamamının kanunda belirtilen ve şekilde ödenmesi halinde faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

*Bununla birlikte yapılandırma kapsamında olan ve Kanunun yayımı tarihinden önce kısmen veya tamamen ödenmiş olan borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların da tahsilinden vazgeçilir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuranların,

borç taksitlerinin birincisini  (31/10/2021) tarihine kadar, kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (son taksit tarihi 31.03.2022)  ödemesi gerekmektedir. (Azami 6 Taksit)

 

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartına da taksitlendirebileceklerdir. Üyeler, Kanunun yayımlandığı tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar (30/09/2021) başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru fiziksel olarak yapılabileceği gibi ebelge.tobb.org.tr veya e-devlet üzerinden de yapılabilecektir. Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

 

BAŞVURU DİLEKÇE FORMU

Odamız hakkında bilgi almak için