İznik Ticaret Sicili Müdürlüğünden Duyuru
Seçim Yetki Belgesi ve Seçime Özgü E-Sicil Tasdiknamesi Hakkında Açıklama
İznik Ticaret Sicili Müdürlüğünden  Duyuru

Sayın Üyemiz;

01 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak olan İznik Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerinde, tüzel kişiliklerin (Şirket/Kooperatif/İktisadi İşletme) oy kullanabilmeleri için Seçim Yetki Belgeleri ile Seçime Özgü E-Sicil Tasdiknamesi almaları gerekmektedir. Belgelerin alınması için aşağıda yer alan açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.

• Seçim Yetki Belgesi
  • Belge talep başvurusu tüm yetkililerce imzalanmış dilekçe ile yapılacaktır.
  • Belge ücretsiz olup, harç veya hizmet ücreti alınmayacaktır.
  • Belge, sınırsız birden fazla imza yetkilisi bulunanlar için düzenlenecektir. Sınırlı yetkililer için düzenlenmeyecektir.
  • Şubelerin seçimde oy kullanabilmeleri için gerekli olan yetki belgeleri sınırsız şube yetkililerine düzenlenebileceği gibi, merkezde bulunan sınırsız yetkililer için de merkez sicil müdürlüklerinden yetki belgesi temin edilebilecektir.

• Seçime Özgü E-Sicil Tasdiknamesi
  • Belge talebi elektronik ortamda https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/KullaniciIslemleri/GirisIslemleri üzerinden alınacaktır.
  • Belge ücretsiz olup, harç veya hizmet ücreti alınmayacaktır.
  • Belge başvurusu münferit temsil yetkisine sahip tek temsilci tarafından yapılabilecektir. Ticaret sicili müdürlüğünce başvuru yapılmayacaktır.
  • Bu belge tek imza yetkisine sahip yetkilisi olan tüzel kişiler için düzenlenecektir.
  • Tüzel kişilerin Sınırlı Yetkililerinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisi bulunmadığından belge düzenlenmeyecektir.

Seçim günü yoğunluk yaşanmaması için seçim gününden önce seçime özgü belgelerinizin alınması önemle rica olunur.

Seçim Yetki Belgesi