bilgi@izniktso.org.tr - info@izniktso.org.tr

BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU
Anonim Şirket Tek Pay Sahipliğinden Çok Pay Sahipliğine Geçiş İşlemi
Buradasınız: Anasayfa / Anonim Şirket Tek Pay Sahipliğinden Çok Pay Sahipliğine Geçiş İşlemi
Anonim Şirket Tek Pay Sahipliğinden Çok Pay Sahipliğine Geçiş İşlemi

MERSİS’ten başvuru yapılarak talep numarası alınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

1-) Dilekçe

• Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, ekindeki evrak dökümünü içermelidir.

2-) Şirketin tek pay sahipliğinden çok pay sahipliğine geçmesi hâlinde, bu husus yönetim kurulu kararı alınarak tescil ve ilan ettirilmelidir.

• Yönetim kurulu karar defterinden noter onaylı bir suret.

3-) Pay defterinin ilgili sayfasının noter onaylı bir suretinin de Müdürlüğümüze ibraz edilmesi gerekmektedir.

DİKKAT: Çok pay sahipliğine geçen anonim şirketin, yönetim kurulu üye sayısında değişiklik yapılmak istenilmesi hâlinde, esas sözleşmenin yönetim kuruluna ilişkin maddesinin tadil edilerek yönetim kurulu seçimi yapılması gerekmektedir.

Odamız hakkında bilgi almak için