Gerçek Kişi Ticari İşletmesi Merkez Nakli İşlemi
Buradasınız: Anasayfa / Gerçek Kişi Ticari İşletmesi Merkez Nakli İşlemi
Gerçek Kişi Ticari İşletmesi Merkez Nakli İşlemi

MERSİS’ten başvuru yapılarak, talep numarası alınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

• Dilekçe; işletme kaşesi ile tacir tarafından imzalanmalıdır. Vekâleten imzalanması hâlinde vekâletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir.

• Dilekçede; işletmenin unvanı, sermayesi, merkezi işletmenin açılış tarihi ve bu tarihteki gerçek faaliyetinin konusu, NACE koduyla birlikte açıkça gösterilmeli ve bu bilgilerin doğru olduğu, aksinin tespit edilmesi durumunda sorumluluğun dilekçeyi imzalayan kişiye ait olduğu yazılmalıdır (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 24).

​2-) Oda Kayıt Beyannamesi

• İşletme yetkilisi tarafından imzalanmalı, işletme sahibinin fotoğrafı bulunmalıdır.

3-) Merkezin nakil olarak geldiği Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden Ticaret Sicili Yönetmeliği’nin 111. maddesine göre alınan belge.