Limited Şirket Tasfiye Sonu İşlemi
Buradasınız: Anasayfa / Limited Şirket Tasfiye Sonu İşlemi
Limited Şirket Tasfiye Sonu İşlemi

MERSİS’ten başvuru yapılarak talep numarası alınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

• Şirket kaşesi ile  tasfiye memuru tarafından imzalanmalı

2-) Genel kurul kararı

• Genel kurul karar ve müzakere defterinden noter onaylı bir suret.
  • Genel kurul müdürler tarafından toplantıya çağrılır.
  • Tasfiye sonu bilançosunun kabulüne ilişkin tasfiye sonuna ait genel kurul TTK m. 643’ün atfı ile TTK m. 543 gereğince, alacaklılara 3. kez yapılan davet tarihinden itibaren 3 (üç) ay sonra toplanabilir.
  • Ticari defterlerin saklanması yönünde karar alınacak ise "Saklanması zorunlu defterler için TTK m. 82’ye göre işlem yapılacaktır." ifadesine yer verilmesi yeterlidir.
  • Ortakların / müdürlerin uyrukları ve kimlik numaraları kararda belirtilmelidir.

3-) Hazirun cetveli.

4-) Tasfiye sonu bilançosu (TTK m. 542/1-d).

• Genel kurul tarihi itibariyle düzenlenmiş ve genel kurulca onaylanmış, tasfiye halinde şirket kaşesi ile tasfiye memuru tarafından imzalanmış son ve kesin bilanço (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 86/2-a).
  • Tasfiye sonu bilançosu, genel kurul tarafından tasdik edilemiyor ise (genel kurul toplanamaz ise) asliye ticaret mahkemesince, tasfiye sonu bilançosunun tasdikine ilişkin kesinleşmiş karar ile tasfiye memuru sicil kayıtlarının silinmesini talep edebilir.

DİKKAT:

Şirkete ait tescilli şube var ise sicil kaydının terkininden önce veya en geç terkin başvurusu ile birlikte şubenin terkini başvurusu da yapılmalıdır.