Limited Şirket Ana Sözleşme Değişiklik İşlemi
Buradasınız: Anasayfa / Limited Şirket Ana Sözleşme Değişiklik İşlemi
Limited Şirket Ana Sözleşme Değişiklik İşlemi

MERSİS’ten başvuru yapılarak talep numarası alınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

Özel sözleşme değişiklikleri olan sermaye artırımı, azaltımı ve eş zamanlı azaltım-artırım dışındaki genel sözleşme değişikliklerinde aşağıda yazılı belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 92):

2-) Genel kurul kararı

• Genel kurul karar ve müzakere defterinden noter onaylı bir suret (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 92/1-a).
  • Genel kurulda kabul edilen şekliyle şirket sözleşmesinin değişen maddesine ilişkin tadil metnini içermelidir.

3-) Ayrıca düzenlenmiş ise hazirun cetveli.

4-) Şirket sözleşmesi değişikliği, şirketin süre uzatımına ilişkin ise şirketin süresinin sona ermesine rağmen faaliyetlerini sürdürdüğünü ve özvarlığını koruduğunu gösteren yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu ve mali müşavir faaliyet belgesi ibraz edilmelidir.