Limited Şirket Veraseten Pay (Hisse) Dağılımı İşlemi
Buradasınız: Anasayfa / Limited Şirket Veraseten Pay (Hisse) Dağılımı İşlemi
Limited Şirket Veraseten Pay (Hisse) Dağılımı İşlemi

MERSİS’ten başvuru yapılarak talep numarası alınmalı ve gerekli evraklar ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

2-) Genel kurul kararı (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 103/1-a).

• Genel kurul karar ve müzakere defterinden noter onaylı bir suret.
  • Yeni ortak girişi var ise kararda, uyruğu ve kimlik numarası belirtilmelidir.

3-) Ayrıca düzenlenmiş ise hazirun cetveli.

4-) Mahkemeden alınmış veraset ilâmının aslı veya noterden düzenlenmiş mirasçılık belgesinin aslı (Ticaret Sicili Yönetmeliği m. 103/1-b).

5-) Müdür seçimi var ise imza beyannamesi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

• Limited şirket veraseten pay devir kararlarında, sermayenin kısmen veya tamamen ödendiğinin beyan edilmesi zorunlu değildir; ancak kararda belirtilmesi durumunda sermayenin ödendiğinin ve özvarlık içinde sermayenin korunduğunun tespit edildiği SMMM/YMM raporunun ve mali müşavir faaliyet belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Şirket sözleşmesinin sermaye başlıklı maddesinde pay adedi bulunması hâlinde, pay devir kararında yer alan vaki devir neticesinde pay adedi, şirket sözleşmesindeki pay adedi değerine göre belirtilmelidir.