Bugün, 18 Aralık 2017 Pazartesi

Get the Flash Player to see this player.

İZNİK TSO
İZNİK'İ TANIYALIM
E-BÜLTEN

Odamızın çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
DÖVİZ KURLARI
DövizAlışSatış
  Amerikan Doları 0.0000 0.0000
  Euro 0.0000 0.0000
  İngiliz Sterlini 0.0000 0.0000
  İsveç Kronu 0.0000 0.0000
  İsviçre Frangı 0.0000 0.0000
  Japon Yeni 0.0000 0.0000
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Şu an................. 1
Bugün.................90
Toplam.................1584347
ODAMIZDAN HABERLER / DUYURULAR
KüçükBüyüt Twitter'da paylaş
ORGAN SEÇİMLERİ DUYURUSU
13.09.2017

İZNİK İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞININ İZNİK TİCARET VE SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURUSU

5174 Sayılı Kanunun 14,81,82,83,84 ncü maddeleri gereği 2017 Yılı Ekim-Kasım aylarında yapılacak Organ Seçimlerinin İşlemlerine ilişkin hususlar aşağıda gösterilmiştir.

1. SEÇİM GÜNLERİ

a) İznik Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üye Seçimi 02 Ekim Pazartesi günü İznik Kılıçaslan Caddesi, Belediye İşhanı Kat : 3 adresinde bulunan Bursa Ticaret Borsası İznik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacak, oy verme işlemi 09:00 – 17: 00 saatleri arasında yapılacaktır.

b) Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleriyle Türkiye Odalar Birliği Delege Seçimleri 07 Ekim 2017 Cumartesi günü yukarıda belirtilen adreste ve 09:00 – 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

2. LİSTELERİ ASILMASI

Bakanlık ve TOBB tarafından düzenlenen ortak veri tabanından alınan Seçme Hakkına veya Seçilme hakkında haiz üyelerin listesi 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 08:00’den itibaren İznik Ticaret ve Sanayi Odası ilan tahtasında askıya çıkacaktır. ÜÇ TAM İŞ GÜNÜ süre ile askıda kalan listeler 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 17:00’de askıdan indirilecektir. Üyeler askı ve ilan süresi içinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulunabilirler.

3. LİSTELERE İTİRAZ SÜRESİ

Listelere itirazların, 3 günlük askı ve ilan süresi içerisinde İznik İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yazılı olarak yapılması gerekmektedir. İtiraz dilekçesinde ikamet adresinin gösterilmesi zorunludur. İtirazlar İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim tarafından incelenerek en geç İKİ GÜN içinde karara bağlanır. Bu karara tebliğ tarihinden itibaren ÜÇ GÜN içinde İlçe Seçim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl Seçim Kurulunun ÜÇ GÜN içinde vereceği karar kesindir.

4. SEÇİM SANDIKLARI

İznik İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca İznik Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerin yapılacak Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimde oy kullanabilmeleri için 7 adet seçim sandığı ve oy verme kabini ile bir sandık kurulu oluşturulması uygun görülmüştür.

5. OY KULLANMA

Oy verme işlemi saat 09:00 – 17:00’ye kadar gizli oy, açık tasnif sayım döküm esaslarına göre yapılır. Listede adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Oy verenin kimliği oda veya nüfus cüzdanı gibi resmi kuruluşlarca verilen belge ile kanıtlanması. Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsile, bağlayıcı işler yapma yetkisine sahip olduklarına dair 90 gün içinde düzenlenmiş ve ilgili ticaret memurluğunca tasdik edilmiş bir belgeyi oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir. Gerçek kişiler oylarını bizzat kullanacaklardır. Gerçek kişiler adına vekaleten oy kullanılamaz. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişi adına vekaleten oy kullanamaz.

6. SEÇİM SONUÇLARININ İLANI- İTİRAZLAR VE KESİNLEŞME

a) 02 Ekim 2017 Pazartesi günü yapılacak olan Meslek Komiteleri ve Meclis Üye Seçimleri,

b) 07 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Kurulu Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimleri geçici sonuçlarına yapılacak itirazlar görevli hakim tarafından aynı gün incelenir ve karara bağlanır. İlçe Seçim Kurulunun itiraz üzerine vereceği kararlar seçim yerinde asılmak suretiyle bir (1) tam iş günü asılmak suretiyle ilan edilir. Bu kararlara karşı ilan süresi içinde İl Seçim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl Seçim Kurulu itirazı bir gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilemez. İtiraz süresinin geçmesi ve itirazların karara bağlanmasından hemen sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı kesin seçim sonuçlarını seçim yerinde asılmak suretiyle bir tam iş günü ilan eder.

Vahit KOLSUZLAR                  Mutlu ÖZKAYA

Seçim Müdürü                     İlçe Seçim Kurulu Başkanı